Lauwwarme spinaziesalade met geroosterde bieten en venkel

Lauwwarme spinaziesalade met geroosterde bieten en venkel
(voor vier personen)

Een heerlijk lauwwarm en fris gerecht van meerdere seizoensgroenten gecombineerd met hazelnoten en armeluiskappertjes. Je kunt dit gerecht als hoofdgerecht eten of als bijgerecht. In plaats van spinazie kun je ook veldsla gebruiken.

Benodigdheden:

  • 500 gram rauwe rode bieten
  • 2 kleine venkelknollen
  • 40 gram spinazie of veldsla
  • 3 tenen knoflook
  • 100 gram hazelnoten
  • optioneel: 50 gram armeluiskappertjes (zie recept 25 oktober 2017 dopjeboontje)
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepels kruidenazijn
  • verse tijm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en snijd ze in dunne parten. Snijd de venkel in kleinere stukken en ook de knoflooktenen snijd je in kleine stukjes. Doe een flinke scheut koolzaadolie in een ovenschaal en meng de bieten- en venkelpartjes en de knoflook goed door de olie. Zet de schaal in de oven en schep zo nu en dan om. Rooster de groente in 45 minuten gaar. Kraak ondertussen de hazelnoten en hak ze grof. De laatste tien minuten rooster je ze op een bakplaat mee in de oven.

Verdeel de spinazie over vier borden. Verdeel de geroosterde groente over de borden, verdeel ook de hazelnoten en de kappertjes en bestrooi met tijmblaadjes. Sprenkel tot slot de walnotenolie en kruidenazijn er over heen.