Speltflapjes met snijbonen en Friese koolraap

Speltflapjes met snijbonen en Friese koolraap (voor vier personen)

Deze kruidige speltflapjes zijn een heerlijk en gemakkelijk te bereiden bijgerecht. De flapjes eet je naast een warme soep of een frisse salade. Heb je per ongeluk te veel groente met saus gemaakt en houd je hier iets van over? Doe het in de blender met een beetje tomatensaus en gebruik het als pastasaus, de kinderen zijn er dol op en krijgen extra veel groente binnen! Ook met andere groenten zijn deze flapjes goed te maken, bijvoorbeeld met sperziebonen, meiraap, zoete aardappel en/of aardperen.

Benodigdheden deeg:

  • 400 gram speltbloem
  • 100 gram kastanjemeel
  • 4 eetlepels walnotenolie
  • 140 ml lauw water
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels Massalakruiden

Benodigdheden vulling:

  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram snijbonen
  • een halve Friese koolraap
  • een halve spitskool
  • 200 ml haverroom
  • een kleine bos peterselie
  • scheut koolzaadolie

Bereiding

Bereid eerst het deeg voor. Meng alle ingrediënten en kneed het tot een stevige bal. Laat even rusten onder een vochtige theedoek. Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze samen met de uitgeperste knoflook met een scheut koolzaadolie in een wok. Snijd de snijbonen in smalle reepjes en de Friese koolraap in kleine blokjes en wok 5 minuten op hoog vuur. Voeg de klein gesneden spitskool en de tomatenpuree toe en wok nog twee minuten. Zet het vuur laag en voeg de haverroom en de gesneden peterselie toe. Laat nog twee minuten trekken en draai dan het vuur uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol ze uit op een werkblad met een beetje bloem en rol het deeg goed uit (niet te dik). Daarna twee eetlepels groentemix er op en dichtvouwen. Maak de randen nat met een beetje water en druk de randen dicht met een vork. Zet de flapjes op bakpapier in de oven en bak ze 20 minuten.

Variatietip: dit gerecht is ook heerlijk met bijvoorbeeld snijbiet en/of meirapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *