Een eenvoudig klaar te maken, voedzame en lekkere wintersoep. De lichte anijssmaak van de kervel versterkt de zoete smaak van de pompoen. Ook zit deze soep boordevol vitaminen en antioxidanten: een echte aanrader voor de winter!
Benodigdheden:
- een grote pompoen
- drie grote uien
- één prei
- drie tenen knoflook
- een flinke bos kervel
- een halve bos peterselie
- een takje rozemarijn
- drie blokjes kruidenbouillon
- koolzaadolie
Bereiding
Schil de uien en snijd ze in grote stukken. Fruit ze in een grote soeppan met een scheut koolzaadolie op hoog vuur. Snijd ondertussen de prei in stukken en fruit deze mee. Snijd ondertussen de pompoen in stukken (met schil!) en de knoflook en laat ook de pompoen en de knoflook nog een paar minuten mee bakken. Voeg nu 1 tot 1,5 liter kokend water toe (de groente moet net onder water staan), zet het vuur laag, voeg de bouillonblokjes toe, zet een deksel op de pan en laat de soep zachtjes borrelen. Kruidenbouillon is trouwens eenvoudig zelf te maken, daarover een andere keer meer! Na ongeveer 20 minuten is de pompoen gaar en kun je het vuur uitzetten. Snijd nu de stelen van de kervel en de peterselie en voeg het blad samen met wat verse rozemarijn toe aan de soep. Nog even met de staafmixer er door heen en meteen opdienen.