Raapstelen witte bonen houmous

Raapstelen witte bonen houmous

In plaats van kikkererwten heb ik in dit recept witte bonen gebruikt. In Noord-Holland wordt de witte krombekboon geteeld. Deze is biologisch verkrijgbaar o.a. via Mahuna. Je kunt de boon uiteraard ook zelf telen, net als alle andere groenten in dit recept.

Benodigdheden:

  • 100 gram witte krombekbonen
  • 1 bos raapstelen (of rucola)
  • 1 bos kervel
  • 1/2e witte koolrabi
  • verse kruiden zoals peterselie, koriander en munt
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje kruidenbouillon
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • walnotenolie

Bereiding

Dit recept vraagt wat voorbereidingstijd. Laat de witte bonen een nacht weken in een pan met water. Giet het water af en voeg een liter kokend water toe met het bouillonblokje en kook op laag vuur ongeveer 30-60 minuten (totdat de boon zacht is). Giet het vocht af en houd 100 ml van het kookvocht achter. Laat de bonen afkoelen.

Doe alle ingrediënten met de 100 ml kookvocht in een mixer en voeg een flinke scheut walnotenolie toe. Pureer een paar minuten en voeg meer olie toe indien nodig. De houmous is lekker op vers gebakken brood. Bewaar de houmous in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *