Frisse zomerpasta met palmkoolpesto (voor vier personen)
Palmkool wordt vaak als een wintergroente gezien. Maar ook in de andere seizoenen is dit een aangename groente om te eten. Deze frisse zomerpasta is heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld een tomatensalade met walnotenolie, appelazijn en basilicum.
Benodigdheden
-
- 10 grote bladeren palmkool
- 350 gram erwten (vers of uit een pot)
- vier meirapen
- een flinke bos peterselie
- een tak rozemarijn
- twee tenen knoflook
- optioneel: een flinke bos boomspinazie blad
- optioneel: verse basilicum
- koolzaadolie
- 50 ml groentebouillon
- 500 gram speltspaghetti
- peper en zout
Bereiding
-
-
- Kook de pasta in 10 minuten beetgaar. Ondertussen begin je aan de pesto: Snijd de nerf uit het palmkoolblad en snijd het blad in kleine stukken. Verhit wat olie in de wok, voeg de klein gesneden knoflook en de palmkool toe en wok op hoog vuur, ongeveer vijf minuten. Schil de meirapen en snijd ze in kleine stukken. De laatste minuut voeg je het blad van de boomspinazie en de stukken meiraap toe. Wanneer de palmkool bruin begint te worden en knisperig zet je het vuur laag en blus je af met bouillon. Laat twee minuten sudderen en zet het vuur dan uit. Laat de erwten uitlekken en doe alle ingrediënten in een blender. Voeg tussendoor meer koolzaadolie toe; net zolang tot je een vloeiende substantie hebt.
-
Giet de pasta af, roer een scheutje olie er door heen en laat het even staan met het deksel er op. Warm ondertussen de pesto op in een pannetje op laag vuur. Laat de saus niet koken. Verdeel de pasta over de borden en schep de pesto er op. Eet smakelijk!