Met dit eenvoudige glutenvrije en smaakvolle gerecht kun je eindeloos variëren. Je kunt het zowel koud als lauwwarm eten. De basis bestaat uit bloemkool en spruiten met kruiden, zonnebloempitten en walnotenolie. Heerlijk met groenteballetjes uit de oven en zelfgemaakte plantaardige kervelmayonaise.
Benodigdheden:
- een grote bloemkool
- 300 gram spruiten
- 40 gram spinazie of veldsla
- 3 tenen knoflook
- 20 gram bladselderij
- 20 gram peterselie
- een handje walnoten
- een eetlepel kurkuma
- walnotenolie
- koolzaadolie
Bereiding
Snijd de bloemkool in stukken maal fijn in een hakselaar. Doe de fijngemalen bloemkool in een schaal. Rooster de zonnebloempitten op laag vuur en snijd ondertussen de spruiten door midden en wok ze met wat koolzaadolie tot ze goed krokant zijn. Stop ze vervolgens samen met de knoflooktenen kort in de hakselaar zodat het niet te fijn gemalen worden. Wok daarna nog een paar minuten op hoog vuur. Voeg tot slot de fijngesneden bladselderij, de peterselie, de kurkuma en een paar eetlepels walnotenolie toe en meng het door elkaar.
Je kunt het gerecht nu lauwwarm opdienen samen met de groenteballetjes en de mayonaise (deze recepten volgende week op de blog!) of bijvoorbeeld met geroosterde pompoen uit de oven.
Wat een verrassend leuk recept. Interessant dat je ook wat over het kweken van spruiten schrijft. Sowieso leuke website! Chris