Voorjaars gazpacho van radijsblad en raapstelen

Voorjaars gazpacho van radijsblad en raapstelen

Wat een heerlijk seizoen! Er is weer volop bladgewas te oogsten en ook de knolletjes zoals meiraap en radijs schieten de grond uit. Bij het oogsten van penen en knollen wordt het blad vaak niet gegeten. Simpelweg omdat men vaak niet weet dat het blad eetbaar en lekker is en ook nog eens zeer gezond. Daarom deze week een heerlijk frisse soep met radijsblad!

“Voorjaars gazpacho van radijsblad en raapstelen” verder lezen

Voedzame salade van jong boerenkool- en palmkoolblad en knoppen

Voedzame salade van jong boerenkool- en palmkoolblad en knoppen

Deze maand is het lastiger om verse groente te oogsten uit je eigen tuin. Nieuwe groente is gezaaid en geplant maar het duurt nog even voordat je daar van kunt eten. En een groot deel van de wintergroente is op of begint door te schieten. Maar juist dat laatste is een interessant moment. Palmkool en boerenkool maken in de top van de plant nieuw blad en knoppen/bloemen aan. En juist het nieuwe blad en de knoppen/bloemen zijn heerlijk mals voor in een lekkere salade of in de wok.

“Voedzame salade van jong boerenkool- en palmkoolblad en knoppen” verder lezen

Groente fermenteren

Groente fermenteren

Dit is een ideaal seizoen om kolen te fermenteren. Na het fermenteren kun je het namelijk een paar maanden bewaren en daardoor kun je ook verderop in het jaar genieten van een lekker frisse koolsalade. Daarnaast is gefermenteerde groente ook nog eens heel gezond en kan het je een boost geven in de koude wintermaanden!

“Groente fermenteren” verder lezen