Groente fermenteren

Groente fermenteren

Dit is een ideaal seizoen om kolen te fermenteren. Na het fermenteren kun je het namelijk een paar maanden bewaren en daardoor kun je ook verderop in het jaar genieten van een lekker frisse koolsalade. Daarnaast is gefermenteerde groente ook nog eens heel gezond en kan het je een boost geven in de koude wintermaanden!

“Groente fermenteren” verder lezen

Venkel kastanjepuree

Venkel kastanjepuree (voor vier personen)

Een heerlijk herfstgerecht met een typische notensmaak en een licht zoete smaak door de pompoen en het naar anijs smakend venkelzaad. Voedzaam en goed te combineren met een salade en gestoomde groente. In dit recept heb ik het zaad gebruikt van doorgeschoten venkel (prachtige schermbloemen!) maar je kunt ook gedroogde venkelzaden gebruiken.

“Venkel kastanjepuree” verder lezen

Lasagna di verdure

lasagna di verdure (voor vier personen)

De laatste courgettes komen van het land. Hoogste tijd voor dit overheerlijke recept! Het vraagt wat voorbereidingstijd maar dat is het absoluut waard. De combinatie van groenselderij en verse kruiden geeft deze traditionele Italiaanse ovenschotel de typische smaak. Je zou bijna denken dat er gehakt in zit maar niets is minder waar…

“Lasagna di verdure” verder lezen

Gevulde koolrolletjes uit de oven

gevulde koolrolletjes uit de oven (voor vier personen)

Deze gevulde koolrolletjes maak je in combinatie met een heerlijk fris groentesap. De wortels en rode biet doe je samen met appels en gember in de slowjuicer. Zorg er voor dat je de pulp van de wortels en de (geschilde) rode biet apart houdt, dit is namelijk de basis van je vulling in de koolrolletjes. Door de pulp te bakken krijg je een heerlijk stevig groentegehakt. De rolletjes eet je met aardappelpuree of een salade.

“Gevulde koolrolletjes uit de oven” verder lezen