Parelgort pompoen risotto

parelgort pompoen risotto (voor vier personen)

Deze heerlijke risotto is zeer voedzaam. De pompoen is een bron van vitamine C en ijzer. Ook bevat de pompoen veel carotenoiden die met hun anti-oxidante werking een positieve bijdrage leveren aan een goed werkend afweersysteem. Door de verschillende kruiden is dit gerecht bij elke hap weer verrassend. De parelgort is met zijn wat notige smaak de perfecte vervanger voor risottorijst en een fijne combinatie met pompoen en salie.

Benodigdheden:

  • 250 gram parelgort
  • 500 gram pompoen
  • 4 eetlepels koolzaadolie
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 5 grote bladeren salie
  • 1 halve bos peterselie
  • 1 liter kruidenbouillon
  • optioneel: 5 grote bladeren Oost Indische kers

Bereiding

Snijd de knoflook in kleine stukjes en fruit deze een paar minuten in de olie. Snijd de pompoen in kleine blokjes. Laat de schil er gewoon opzitten, daar zitten veel gezonde vezels in. Doe de pompoen in de pan en bak op hoog vuur ongeveer 10 minuten. Voeg nu de parelgort toe en de klein gesneden salie en laat deze nog twee minuten meebakken (wel blijven roeren). Voeg nu 200 ml kruidenbouillon toe, draai het vuur laag en blijf roeren totdat het meeste vocht opgenomen is door de parelgort. Dit blijf je herhalen en na een klein half uur is alle bouillon opgenomen en zijn de gort en pompoen gaar. Draai het vuur uit, voeg de klein gesneden peterselie en Oost-Indische kers toe, roer nog een keer goed door en laat de risotto een paar minuten nagaren met een deksel op de pan. Dit gerecht is overigens ook heerlijk met flespompoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.